menu +

Blog


8 l
Inovace zrozena z odpovědnosti

V mafi důsledně sledují komplexní využití stromu z udržitelných zdrojů jako alternativu k tropickým dřevinám. Vede to k vývoji a dostupnosti dřevin z okolních lesů v tmavých a teplých barvách s pomocí tepelného zpracování mafi Vulcano. Tepelné ošetření probíhá pouze za pomoci tepla, proudu vzduchu a vody, bez použití chemických přísad – tmavé zbarvení tak prostupuje celým prknem a zajišťuje trvalou barevnou stálost. Výsledkem je tmavé zbarvení, redukce přirozeného smršťování, vnitřního pnuti a zvýšení odolnosti vůči plísním a škůdcům. Díky těmto vlastnostem, jsou podlahy mafi plnohodnotnou alternativou pro tropické dřeviny a mohou být instalované v koupelnách a v jiných vlhkých prostorách.

Znatelný rozdíl

Dominantou tohoto inovativního produktu je trojrozměrný povrch. Arcolino se vyznačuje velmi jemným a lehce strukturovaným povrchem, zatímco Arco má hrubší, hlubší strukturu. Povrchová úprava oleji mafi zachovává dřevu jeho pozitivní vlastnosti, může dýchat, vydává příjemnou vůni a může absorbovat vodu. Povrch podlah není uzavřený vrstvou oleje, dřevo tak zůstává prodyšné a umožňuje regulovat vlhkost v interiéru. Povrch podlahy je extremně odolný a stabilní v důsledku odstranění měkčích částí z dýhy, obě podlahy jsou tedy vhodné pro náročné použití v silně zatěžovaných prostorách.

8 l

Předcházejme nadměrnému využívání tropického dřeva…

…pomocí místních, trvalé udržitelných lesu. Tento jednoduchý princip je za myšlenkou Nero Oak Vulcano. Tmavé odstíny jsou typické pro tropické stromy a jen zřídka je můžeme nalézt v místních lesích. Proto v mafi  vyvinuli tepelnou úpravu, při které je dubové dřevo vysušováno jen za pomoci větru, vody a tepla. Tmavé zbarvení tak prostupuje celým prknem a zajišťuje trvalou barevnou stálost.

mafi : walk on art

8 l

Aby se stromy náležitě připravili na zimní období, pomalu absorbují živiny z listu do svých větví. Ty následně putují kmenem stromu až ke kořenům, aby se zde uložili na zimu. Součástí těchto životně důležitých látek je chlorofyl, který dává listům zelenou barvu. Svým odchodem uvolňuje místo pro žlutý karoten a červený anthocyanin, zastupujících roli podkladových barviv. Po úspěšném vstřebání všech živin listy opadávají. Děje se tak pro jejich vlastní ochranu, v zimě by v nich zamrzla voda a byly by stejně zničeny. Voda pod povrchem země také zamrzá a kořeny ji nemohou nadále absorbovat. Stromy musí s uskladněnými zásobami nakládat velice obezřetně a po celou zimu se tak nachází ve stavu hibernace.

8 l

Podlaha mafi Oak Vulcano Molto působí živě a přitahuje pozornost jemnou hrou barev. Původem různých odstínu dřeva je kombinace vlastnosti dubu a nákladného, ekologicky šetrného tepelného zpracování – Mafi Vulcano.

Technické údaje:

- Dřevina: Dub
- Tepelná úprava: mafi Vulcano
- Roměry: 1800/2000/2400 x 120 – 160 x 16/19mm
- Povrchová úprava: přírodní/bílý olej
- Kontstrukce: třívrstvá

mafi : walk on art

8 l

V Mafi vždy měli vášeň pro design a s edici Carving přináší dobře známé a inovativní vzory do jednotlivých podlah.  Vzory na podlaze sahají do velikosti 15 m2 před tím, než se opakují. Vývoj dekoru nezná hranic, protože zákazníci mohou přijít s vlastním návrhem, který pro ně zhotovíme. Představuje to dosud neprozkoumaný kanál k vytvoření firemní identity. Mafi přineslo na trh celkem osm různých vzorů pro demonstraci možnosti s technologii Carving.

Carving Empire I zachovává imperiální velkolepost v moderní době. Tento klasický design vytváří exkluzivní prostředí, s majestátní elegancí. Carving Empire I je univerzálně použitelný jak v soukromém tak i veřejném sektoru, jako podlaha nebo obklad stěny či stropu.

nahoru